Nyheder

PM We Care

En ged til Jasoda

Den 2. september fejrede vi den internationale velgørenhedsdag. Denne dag blev oprettet med det formål at øge bevidstheden og mobilisere mennesker over hele verden til at hjælpe andre gennem frivilligt arbejde.

Velgørenhedens ånd i PM-International er til stede hver eneste dag, og sammen med World Vision er vi forpligtet hele året til at sikre, at vores fadderbørn rundt om i verden får en chance for en bedre fremtid. Vi vil gerne bruge denne dag som en mulighed for at dele en lykkelig historie om et af vores fadderbørn fra Indien.

jasoda med gedekid
Jasoda og de nyfødte gedekid

Mød vores fadderbarn Jasoda

Dette er Jasoda. Hun bor sammen med sin familie i Bundi, Indien og er et af 2.300 plejebørn i PM We Care og World Vision. Jasodas familie lever i fattigdom. Jasodas far, Ramlaxman, er skrædder og familiens eneste forsørger. Indkomsten var så lav, at de næppe kunne føde familien og samtidig betale husleje. De havde heller ingen mulighed for at have en sund og god diæt.

En dag fik familien en overraskelse fra World Vision: en ged! Med ankomsten af det nye familiemedlem, der også var deres allerførste kæledyr, begyndte en spændende tid for familien. Ramlaxman var meget tilfreds med familieforøgelsen: ”Geder er stærke dyr og de kræver meget lidt vedligeholdelse. De spiser næsten alt og reproducerer sig meget hurtigt. Geden vil give en indkomst til mig og min familie ». At have en ged giver ikke kun nærende, calciumrig mælk, der også kan bruges til at fremstille ost, men giver også økonomiske fordele. Ved at sælge mælk og ost kan familien skabe en vigtig indkomst, som de kan bruge til lægebehandling, børnenes uddannelse eller andre fornødenheder.

Sammen med andre modtagere deltog Jasodas far på et gede kursus. De lærte om de bedste måder at holde husdyr på, og hvordan man får mest muligt ud af hver ged.

En ged i gave ændrede deres liv

I mellemtiden er en ged blevet til træ. Nu giver to nyfødte gedekid familien lækker mælk. Ved at producere deres egen mælk sparer familien i gennemsnit 1200 rupees pr. måned (svarende til ca. DKK 100), som de tidligere brugte på at købe mælk. Derudover giver den nærende gedemælk Jasodas bror Mahesh, som er let underernæret, alle de nødvendige næringsstoffer til at understøtte en normal vækst. ”Den ged, vi modtog som gave, har ændret vores liv. Vores børn leger med gederne, og to gange om ugen bader vi dem. Gederne er ikke kun kæledyr, de er en vigtig del af familien, og vi er taknemmelige for den ekstra indkomst, de giver os ”, siger Ramlaxman.

Jasodas familie og de tre geder

Hvordan PM We Care hjælper

Sammen med World Vision er PM-International forpligtet til at hjælpe med at skabe et bæredygtigt levebrød for plejebørn, deres familier og samfund. Vores fokus er at sikre, at familier i det lange løb bliver selvforsynende gennem World Vision’s støtte. Inden for rammerne af programmet i den føderale region har 378 fattige og sårbare familier fået geder for at bekæmpe fattigdom. Disse langsigtede regionale udviklingsprojekter pågår i cirka 10-12 år. De planlægges og implementeres sammen med den lokale befolkning med det overordnede mål om selvforsyning. På denne måde støtter vi ikke kun vores fadderbørn, men alle direkte og indirekte modtagere i regionen. I det regionale program Bundi udgør dette mere end 50.000 mennesker.

vicki-sorg-moder-fadderbarn-i-indien
Velgørenheds Ambassadør Vicki Sorg besøger Bundi 2016

Da velgørenheds Ambassadøren Vicki Sorg besøgte Bundi i 2016, fik hun mulighed for at følge levevilkårene for de sponsorerede familier og lokalsamfund og er glad for, at velgørenhedsarbejdet bærer frugt: « Sammen med vores mangeårige partner World Vision har vi støttet regionale udviklingsprojekter i flere år nu. Jeg er taknemmelig og glad for, at livet for Jasoda og mange andre modtagere i denne region, har ændret sig til det bedre. Varige forbedringer i livet for børn i nød er kun mulige, hvis miljøet ændrer sig! »

Med sin velgørenheds stiftelse PM We Care, har PM-International været engageret i velgørende projekter i mere end 20 år. Hvert FitLine-produkt, der sælges, giver børnene en “Life of Life” og bedre muligheder for fremtiden. Som den største virksomheds sponsor for World Vision, støtter PM-International 2.300 plejebørn, deres familier og hele landsbysamfund i mere end 60 regionale udviklingsprojekter over hele verden, herunder projekter i Indien, Peru og Cambodja.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Related Posts