Nyheder

Hyaluronsyre & kollagen – Hemmeligheden bag ungdommelig hud

Når tiden går, bliver rynker en del af, hvem vi er, og fortæller historien om vores fortid. Fine linjer, der krøller rundt om vores læber eller spreder sig over vores pande, er charmerende, men når de begynder at dominere vores funktioner, bliver de ret irriterende. Men hvorfor er hud udsat for rynker, når vi ældes, og hvad har hyaluronsyre og kollagen at gøre med ungdommelig og smuk hud?

Hyaluronsyre i kosmetiske produkter

Med alderen bremser cellegenerationscyklussen ned, og det er grunden til, at synlige aldringstegn begynder at vise sig på vores hud. Hyaluronsyre (HA) er et naturligt forekommende stof, som er en del af hudens understøttende ekstracellulære matrix (det væv, der giver strukturel støtte til cellerne). Det fungerer ved at holde ethvert aspekt af huden stabil, beskyttet og konstant fornyet. HA har evnen til at trække fugt ud af omgivelserne. Et gram HA kan indeholde op til seks liter vand. [1] Dertil kommer at, det trænger let ind og fungerer specielt godt, når det påføres udefra.
Vandbaseret fugtighedscreme, serum og andre hudplejeprodukter, der smøres på huden, som 4ever-serien fra FitLine, bruger HA på grund af dets evne til at hjælpe med at øge fugtigheden for alle hudtyper. Det gavner tør og dehydreret hud. Det giver også nyt liv i hudens ydre lag og øger elasticiteten. Således får den huden til at se ud og føles blødere, glattere og strålende hydreret. Dette reducerer øjeblikkeligt udseendet på fine linjer og rynker og giver huden et ungdommeligt udseende.

Support af kollagen i kosttilskud

Med ca. 60% er kollagen hovedkomponenten i bindevævet og er lige så vigtig for (næsten) rynkefri hud. Kort sagt er det hudens støtte, hvilket giver huden den fasthed og elasticitet, den har brug for, for at bevæge sig og fungere sundt.
Selvom det er umuligt at opretholde stabile niveauer gennem hele livet, er der faktorer, der kan hjælpe os med at kompensere for tabet af kollagen og bremse skader på vores hud. At støtte din hud indefra og ud er særlig populær metode i disse dage. Indtagelse af C-vitamin for eksempel bidrager til normal kollagendannelse for hudens normale funktion.

Selvom vi kan gøre meget udefra med anti-aging kosmetiske produkter, har ansigtspleje sine grænser. De dybere hudlag har også brug for støtte indefra. Ernæringstilskuddet FitLine Beauty er den nyeste mulighed derude i øjeblikket. – Dr. Tobias Kühne, Chief Scientific Officer hos PM-International.

En speciel kombination af vitaminer og mineraler understøtter bindevævet. [2]
I bund og grund er hyaluronsyre såvel som kollagen ansvarlige for at bevare hudens elasticitet og fasthed. Selvom vi ikke kan stoppe tiden, er der kosmetiske produkter derude, der hjælper os med at bremse aldringsprocessen og fastholde den ungdommelige glød lidt længere. Selv kosttilskud kan hjælpe med at støtte bindevævet.

[1] Sridevi et al. Int. J. Res. Chem. Environ. Vol.2 Issue 4 Oct. 2012(6-11)
[2] Vitamin C contributes to normal collagen formation for the normal function of skin; Biotin contributes to the maintenance of normal hair and skin; Zinc contributes to the maintenance of normal skin, hair and nails.

Related Posts